Ce inseamna CardioTenis
CardioTenis este o activitate dinamica de fitness, de grup, care combina caracteristiciile de baza ale sportului de tenis cu exercitii cardiovasculare specifice, cu un grad foarte ridicat de ardere a caloriilor; o metoda foarte eficienta pentru a tonifia musculatura, fiind totodata si un program de antrenament foarte distractiv.

Cine poate participa la program
CardioTenis este pentru toate categoriile de participanti, indiferent daca vrei sa scapi de kilogramele in plus, sa ai o activitate sportiva distractiva, sa practici fitness in aer liber sau sa te antrenezi pentru tenis. Daca nu ai mai jucat tenis inainte, atunci acest program este o modalitate foarte buna de a fi introdus in acest sport iar in cazul in care esti un jucator de tenis, indiferent de nivelul de joc, este cea mai buna modalitate sa iti mentii conditia fizica.

Cum se aplica programul
Participantii sunt impartiti pe categorii respectiv incepatori, jucatori avansati, seniori si juniori. Antrenamentul cardiotenis se aplica in grupuri de 4-6-8 jucatori pe un teren de tenis timp de o ora, o data/ de doua ori pe saptamana , coordonat de un antrenor de tenis specializat, folosind echipamente specifice: scara de agilitate, jaloane, mingi medicinale, mingi de tenis cardio, rachete de tenis, monitoare ritm cardiac etc.

Cum se desfasoara programul
Ora (sedinta) cardiotenis include urmatoarele: Primele 10-15 minute sunt pentru incalzire prin metode de antrenament specifice (stretching dynamic, deprinderea loviturilor specifice jocului de tenis, jocul cu mingi de tenis si mingi medicinale), 30 de minute antrenament intens cardiotenis, 10-15 minute jocuri specifice pentru reglarea ritmului cardiac / static stretching

 Echipamentul tau
Tinuta sport obligatorie, racheta de tenis daca ai, daca nu, iti oferim noi, ceas ritm cardiac daca ai, haine de schimb (sau un tricou la schimb), hidratarea obligatorie si bineinteles entuziasm.